PDF Redaction
Konto i płatności

Konto i przestrzenie robocze

Zarządzanie kontem PDF Redaction: metody logowania, profil i powiadomienia, zgłoszenia do pomocy, przestrzenie robocze, członkowie, projekty i dokumenty.

Jedno konto działa we wszystkich produktach PDF Redaction: edytorze online, Redaction Studio, Studio Desktop i API. Twój plan i limit stron są wspólne dla nich wszystkich. Opisane tu strony przestrzeni roboczej, członków, płatności i wykorzystania wyglądają tak samo w każdym produkcie.

Logowanie

Kliknij Logowanie w edytorze lub na stronie internetowej. Możesz zalogować się przez:

  • Google
  • Microsoft
  • E-mail: wpisz swój adres, kliknij Kontynuuj przez e-mail i otwórz link do logowania, który Ci wyślemy. Hasło nie jest potrzebne.

Pierwsze logowanie tworzy Twoje konto wraz z przestrzenią roboczą Personal i projektem Default.

Gdy jesteś zalogowany, Twój awatar w prawym górnym rogu otwiera menu użytkownika:

PozycjaCo tam znajdziesz
ProfilTwój plan, wykorzystanie, imię i nazwisko, adres e-mail, ustawienia płatności i powiadomień
PowiadomieniaWiadomości dotyczące Twojego konta, planu, kluczy API i licencji
APIKlucze API do REST API i ich wykorzystanie
PomocTwoje zgłoszenia do pomocy technicznej
LicencjeKlucze licencyjne do Redaction Studio
Zarządzaj przestrzeniami roboczymiPrzestrzenie robocze, członkowie, projekty i płatności
Wyloguj sięWylogowanie na tym urządzeniu

Pod pozycją Zarządzaj przestrzeniami roboczymi menu pokazuje Twoje przestrzenie robocze. Kliknij jedną, aby ją aktywować; aktywną oznacza znacznik. Skanowane strony są liczone w aktywnej przestrzeni roboczej.

Menu użytkownika z pozycjami Profil, Powiadomienia, API, Wsparcie, Licencje, Zarządzaj przestrzeniami roboczymi, listą przestrzeni i Wyloguj

Profil

Strona profilu ma następujące karty:

  • Informacje: Twój obecny plan, strony wykorzystane w tym okresie i Twoje limity dokumentów.
  • Profil: imię, nazwisko i adres e-mail.
  • Płatności i Wykorzystanie: skróty do płatności i wykorzystania Twojej osobistej przestrzeni roboczej.
  • Powiadomienia: kanał powiadomień i ustawienia e-maili. Wybierasz, które e-maile chcesz otrzymywać: zmiany planu, utworzenie lub wygasanie kluczy API, utworzenie lub wygasanie licencji oraz nowości o produkcie.
  • Pomoc: otwarte i zamknięte zgłoszenia do pomocy technicznej wraz z ich statusem. Zgłoszenia mają kategorię: płatności, problem techniczny, API, konto, propozycja funkcji, prośba o demo lub inne.

Zakładka Info profilu z planem, paskiem wykorzystania i limitami 25 stron i 25 MB na dokument

Zakładka Profil z imieniem, nazwiskiem, adresem e-mail i ustawieniami powiadomień

Przestrzenie robocze

Przestrzeń robocza to miejsce, w którym znajdują się płatności i wykorzystanie. Każdy ma osobistą przestrzeń roboczą Personal. Dla zespołu lub klienta utwórz kolejne w Zarządzaj przestrzeniami roboczymi → Nowa przestrzeń robocza.

Struktura konta: użytkownik należy do przestrzeni roboczych, przestrzeń robocza zawiera projekty, projekt zawiera dokumentyTyprofil, powiadomienia,klucze API1 → nPrzestrzeń roboczaplan, płatności, limity,członkowie, zaproszenia1 → nProjektygrupują dokumenty,członkowie projektu1 → nDokumentyotwórz, zmień nazwę,pobierz, usuń

Każda przestrzeń robocza ma następujące karty:

KartaCo robi
CzłonkowieOsoby w przestrzeni roboczej i ich role: Właściciel, Administrator, Członek lub Obserwator. Przycisk Zaproś wysyła zaproszenie e-mailem; tu widać też oczekujące zaproszenia
ProjektyGrupowanie dokumentów według sprawy, klienta lub zespołu. Każdy projekt ma własne dokumenty, członków i ustawienia
UstawieniaZmiana nazwy przestrzeni roboczej lub Usuń przestrzeń roboczą
PłatnościPlan przestrzeni roboczej, metody płatności, kredyty i faktury, zobacz Plany i płatności
WykorzystanieStrony przetworzone w bieżącym i poprzednich okresach, zobacz Wykorzystanie i limity

Lista przestrzeni roboczych z aktywną przestrzenią Personal i drugą przestrzenią zespołu

Zakładka Członkowie z jednym właścicielem i przyciskiem Zaproś

Zakładka Projekty z projektem Default i przyciskiem Nowy projekt

Dokumenty

Otwórz projekt i wybierz Dokumenty, aby zobaczyć dokumenty otwarte po zalogowaniu. Każdy z nich możesz otworzyć, zmienić jego nazwę, pobrać lub usunąć.

Edytor online zapisuje tu nazwę, rozmiar i liczbę stron każdego dokumentu. Nie przesyła samego pliku PDF, chyba że Twoja przeglądarka nie może go zapisać lokalnie, zobacz Prywatność i przetwarzanie danych. Pliki synchronizowane z Redaction Studio są przechowywane w całości.

Usuwanie konta

Aby zamknąć konto i usunąć jego dane, skontaktuj się z pomocą techniczną z adresu e-mail, którego używasz do logowania. Pojedynczy dokument lub przestrzeń roboczą możesz usunąć bezpośrednio w interfejsie.

Następne kroki